Export date: Tue Sep 19 13:38:32 2017 / +0000 GMT

2017-2018 Akademik Yılı PROJE TABANLI MEVLANA DEĞİŞİMİ Başvuruları Başladı

Mevlana Değişim Programı kapsamında Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı için 2017-2018 akademik yılı başvuruları başlamıştır. Proje önerisinde bulunacak Öğretim Elemanlarının, başvurularını, YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile 31 MART 2017 tarihine kadar yapmaları; daha sonra proje önerisi çıktılarını, Beyazıt Kampüsü Uluslararası Akademik İlişkiler Birimi binasında bulunan Koordinatörlüğümüze şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. İlgili başvuruların sistem çıktılarının Mevlana Kurum Koordinatörlüğümüze iletilmesi için SON GÜN 4 NİSAN 2017'dir.

Sistem çıktılarını teslim etmeniz için Ofis Günlerimiz:

Salı               09.00-12.00;13.00-16.00

Çarşamba   09.00-12.00;13.00-16.00

Perşembe    09.00-12.00;13.00-16.00

PROJE TABANLI ULUSLARARASI DEĞİŞİM  PROGRAMI BAŞVURULARININ DETAYLARI

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programına Öğretim Elemanları başvuruda bulunabilecektir.

YÖKSİS/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.

Tüm proje önerisi başvuruları koordinatörlüğümüz tarafından YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.

Bu sebeple proje önerisi yapan tüm akademisyenlerimizin YÖKSİS üzerinden girişlerini tamamladıktan sonra koordinatörlüğümüze imzalı çıktılarını ulaştırmaları gerekmektedir.

Proje Ortağı olabilecek üniversiteler YÖKSİSte başvuru esnasında çıkacaktır.

Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak YÖK Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı,mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.

2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilecek olan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı için ALAN BİLGİLERİ (ÖNCELİKLİ ALANLAR) için lütfen tıklayınız. 1

Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri gerekmektedir. (Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

Konuyla ilgili sorularınız için Koordinatörlüğümüzle iletişime geçebilirsiniz.

YÖK Başkanlığınca YÖKSİSte yayınlanan başvuru sürecine ilişkin önemli notlar aşağıda yer almaktadır;

1. Devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim elemanları YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile “Genel İşlemler” menüsünden “Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı” sekmesinde yer alan "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"na ait verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir.

2. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında yapılacak başvurularda yükseköğretim kurumunun, Proje ortağı olarak yer alması düşünülen yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı Protokolü” imzalamış olması gerekmektedir.

3. Projelerdeki öğrenci ve öğretim elemanı değişim sürelerinde Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik” hükümleri geçerlidir.

4. Proje başvuruları yapılırken başvurulacak alan ile ilgili mevcut Mevlana Protokol alan uyumuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Alan, Protokolde mevcut değilse, öğretim elemanının Mevlana Koordinatörlüğü ile iletişime geçerek Protokollerde alanla ilgili güncelleme yapılmasını sağlamaları uygun olacaktır.

5. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, en geç 31 Mart 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

6. Ödeme tutarlarına ilişkin veriler sistemde henüz bulunmamaktadır. Bu nedenle başvuru çıktılarında tutarlar bulunmayacaktır; ödeme tutarları, önümüzdeki günlerde alınacak Yürütme Kurulu kararı ile belli olduktan sonra projelere ait değişim sayıları ve süreleri üzerinden sistem otomatik hesaplama yapacaktır. Bu nedenle, projelerde değişim süreleri ve sayılarına ilişkin verilerin girişinde dikkat edilmesi gerekmektedir.

7. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

8. Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

9. Başvuru yapmak isteyen öğretim elemanları, başvuru sürecinde karşılaşacakları sorunlara ilişkin kurumunun Mevlana Koordinatörlüğü ile ya da Başkanlığımıza ait 0312 298 74 84 nolu telefonla iletişime geçebilirler ya da mevlana@yok.gov.tr adresine mail atabilirler.

YÖK Başkanlığına ait duyuru linki için lütfen tıklayınız. 2

2017-2018 AKADEMİK YILI PROJE TABANLI MEVLANA BAŞVURULARINA ESAS OLAN ANLAŞMALARIMIZ

Azerbaycan(Azerbaijan)/ Azerbaijan Gence State University

Ürdün(Jordan)/ The University of Jordan