2017-2018 AKADEMİK YILI MEVLANA BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Mevlana Değişim Programı 2017-2018 Başvuru takvimi belirlenmiştir:

Başvuru Çağrısı
14 Şubat 2017 Salı
Başvuruların Alınması
20-28 Şubat 2017(20 ve 28 Şubat dahil)
Yabancı Dil Sınavı4 Mart 2017
Başvuruların Değerlendirilip YÖK'e iletilmesi için son gün
10 Mart 2017 Cuma

Mevlana Değişim Programı Kapsamında yapılacak olan 2017-2018 öğretim yılı Öğrenci ve Öğretim Üyesi değişimleri için başvurular, 20-28 Şubat 2017 tarih aralığında (20 ve 28 Şubat 2017 dahil) hafta içi 09.00-12.00;13.00-16.00 saatleri arasında İ.Ü. Rektörlüğü Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğünde alınacaktır.

Program için lütfen şahsen başvuru yapınız.

*Programa Başvuracak Öğrencilerimiz İçin Başvuru Belgeleri ve Detayları;

1- Aday Öğrenci Başvuru Formu  (Formu bilgisayar ortamında doldurup, renkli çıktısını alınız. Ve lütfen fotoğraf alanına fotoğraf YAPIŞTIRMAYINIZ!)(Form için yazıya tıklayınız)

2- Bir adet vesikalık fotoğraf

3- Transkript (En son bitirdiğiniz yarıyıl değerlendirmesini içeren güncel transkript kabul edilecektir.)

*AGNO Şartları;

Lisans öğrencileri için 2,5/4

Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 3.00/4

şeklindedir.

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi

5-Öğrenci Belgesi

6- Yabancı dil belgesi (son iki yıl içinde alınmış, tercih edilen Üniversitenin/Üniversitelerin öğrenim diline ait, YDS veya TOEFL-IBT belgesi)

7-Yabancı Dil Belgesi olmayan adayların,başvuracakları dil için  Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formunu yine bilgisayar ortamında doldurup renkli çıktısını alarak başvuru belgeleriyle birlikte koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir. (Form için yazıya tıklayınız)

Not 1- Yabancı Dil Yeterlilik düzeyi 50’dir (Toefl iBT için 60 ).  Yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanına sahip öğrencilerin, Programa başvuru yaparken yabancı dil sınavına da başvuru yapmaları gerekmektedir.

Not 2- Başvurulara esas olan anlaşmalar listesi için lütfen “Anlaşmalarımız” başlığımızı ziyaret ediniz. Başvurular başlayana dek(20 Şubat 2017), anlaşmalar listemiz güncellenebilir ve listemize yeni anlaşmalar eklenebilir. Lütfen “Anlaşmalarımız” listesini sıklıkla  ve başvuru yapmadan önce bir kez daha mutlaka inceleyiniz.

Başvuruların başlayacağı 20 Şubat 2017 Pazartesi gününe kadar duyurularımızı sıklıkla ziyaret ediniz. Olası güncellemeler sadece duyurularımızda yayınlanacaktır.

Yabancı Dil Sınavına da Başvuracak Öğrencilerimiz İçin;

1-Mevlana Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği için Yabancı Dil Sınavları 4 Mart 2017 Cumartesi günü iki oturum halinde gerçekleştirilecektir:

– 1.Oturum:  İngilizce Sınavına girecekler için sınav Saat:10.00’da,(10.00-12.30)

– 2.Oturum:  Arapça, Kazakça, Fransızca, Korece, Kırgızca ve Farsça sınavlarına girecekler için sınav Saat:13.30’da yapılacaktır. (13.30-16.00)

2-Bir aday Üniversite tercihlerini göz önünde bulundurarak hem İngilizce sınavına hem de 2. oturumda belirtilen dillerden maksimum bir tanesini seçerek bu dilin sınavına başvurabilir. Tek bir dilden sınava girmek isteyen adayların, yabancı dil formundaki yabancı dil sınav tercihleri alanında bulunan 1. tercih kısmını doldurmaları yeterlidir.

3-Adayın bir Üniversite tercihi için iki dilden de sınava girmesi durumunda,ilgili tercih için yüksek olan puanı geçerli sayılır.

4-Tercih edilen kurumda öğrenim dili Türkçe ise, adayın o tercih için yabancı dil belgesi ibraz etmesine gerek yoktur.

5-Adayın Mevlana başvurusunun geçerli sayılabilmesi için aday, ilgili dil sınavından minimum 50 puan almalıdır.(Bir tercihi için iki dilden sınava giren adayın dil puanlarından ikisi de barajın altında kalırsa adayın başvurusu değerlendirmeye alınmaz. Biri barajın altında kalırsa ve diğer dil puanı barajın üstündeyse, barajı geçen puan dikkate alınır. İki puan da barajın üzerindeyse yüksek olan puan esas alınır ve bu puan kullanılarak Adayın Mevlana puanı hesaplanır.)

6-Yabancı Dil Sınavlarının yapılacağı yerler sınav tarihinden önce Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından duyurulacaktır.

7- Yabancı dil sınavına girip yine yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanı alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

8-Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği için duyurusu yapılmış olan yabancı dil sınavı aynı zamanda Mevlana Öğrenci Hareketliliği yabancı dil sınavıdır. Hem Mevlana hem de Erasmus adayları (iki program için ayrı ayrı başvuru gerekliliklerini yerine getirmek şartıyla) aynı sınava gireceklerdir. Sadece bir program için başvuru yapan adayların yabancı dil sınav sonucu, sadece başvurdukları değişim programı için geçerli olacaktır.

9- Yabancı Dil Sınav Sonuçları Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nün web sitesinden duyurulacaktır.

14/02/2017