Export date: Tue Sep 19 13:37:41 2017 / +0000 GMT

2016-2017 Başvuruları için Yabancı Dil Sınavı Duyurusu

1-Mevlana Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği için Yabancı Dil Sınavı 5 Mart 2016 Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'nda iki oturum halinde gerçekleştirilecektir:

1.Oturum:  İngilizce Sınavına girecekler için sınav Saat:10.00'da,

2.Oturum: Rusça, Arapça, Kazakça, Fransızca, Çince, Korece, Kırgızca ve Farsça sınavlarına girecekler için sınav Saat:13.30'da yapılacaktır. (Adaylar tercihleri doğrultusunda 2.oturum için belirtilen dillerin sınavlarından maksimum iki sınava başvurabilirler.)

2-Bir aday Üniversite tercihlerini göz önünde bulundurarak hem İngilizce sınavına hem de 2. oturumda belirtilen dillerden maksimum iki tanesini seçerek bu dillerin sınavlarına başvurabilir.

3-Adayın 2. oturumdan iki farklı dil için sınav başvurusu yapması halinde bu sınavlar başvuran adaya art arda uygulanacaktır.(Aday bir sınavı bitirdikten sonra,diğer sınava başlayacaktır)

4-Adayın bir Üniversite tercihi için iki dilden de sınava girmesi durumunda,ilgili tercih için yüksek olan puanı geçerli sayılır.

5-Adayın Mevlana başvurusunun geçerli sayılabilmesi için aday, ilgili dil sınavından minimum 50 puan almalıdır.(Bir tercihi için iki dilden sınava giren adayın dil puanlarından ikisi de barajın altında kalırsa adayın başvurusu değerlendirmeye alınmaz. Biri barajın altında kalırsa ve diğer dil puanı barajın üstündeyse, barajı geçen puan dikkate alınır. İki puan da barajın üzerindeyse yüksek olan puan esas alınır ve bu puan kullanılarak Adayın Mevlana puanı hesaplanır.)

6-Yabancı Dil Sınavlarının tekrarı veya telafisi olmayacaktır.

7- Yabancı dil sınavına girip yine yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanı alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

8-Erasmus Öğrenci Hareketliliği için duyurusu yapılmış olan yabancı dil sınavı aynı zamanda Mevlana Öğrenci Hareketliliği yabancı dil sınavıdır. Hem Mevlana hem de Erasmus adayları (iki program için ayrı ayrı başvuru gerekliliklerini yerine getirmek şartıyla) aynı sınava gireceklerdir. Sadece bir program için başvuru yapan adayların yabancı dil sınav sonucu, sadece başvurdukları değişim programı için geçerli olacaktır.

9- Yabancı Dil Sınav Sonuçları Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'nın web sitesinden duyurulacaktır.

10-Yabancı Dil Sınavı Başvuru formu için tıklayınız. 1(Başvurulan her sınav için ayrı bir yabancı dil sınavı başvuru formu doldurulmalıdır.)

Links:
  1. http://mevlana.istanbul.edu.tr/wp-content/uploads/ 2016/02/2016-2017-YABANCI-DİL-SINAVI-BAŞVURU-FOR MU.docx
Post date: 2016-02-24 12:04:06
Post date GMT: 2016-02-24 10:04:06

Post modified date: 2016-02-24 12:04:06
Post modified date GMT: 2016-02-24 10:04:06

Export date: Tue Sep 19 13:37:41 2017 / +0000 GMT
This page was exported from İstanbul Üniversitesi [ http://mevlana.istanbul.edu.tr ]
Export of Post and Page has been powered by [ Universal Post Manager ] plugin from www.ProfProjects.com