2015-2016 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvurularına İlişkin Duyuru

Mevlana Değişim Programı Kapsamında yapılacak olan 2015-2016 öğretim yılı Öğrenci ve Öğretim Üyesi değişimleri için başvurular 20-27 Nisan 2015 tarih aralığında (27 Nisan 2015 Pazartesi dahil) hafta içi 09.00-12.00;13.00-16.00 saatleri arasında İ.Ü. Rektörlük Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğünde alınacaktır. Program için lütfen şahsen başvuru yapınız. (23 Nisan 2015 tarihinde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız nedeniyle, ofisimiz çalışmamaktadır.)

*Programa Başvuracak Öğrencilerimiz İçin;

Gerekli belgeler:

1-  Aday Öğrenci Başvuru Formu  (Formu bilgisayar ortamında doldurup, renkli çıktısını alınız. Ve lütfen fotoğraf alanına fotoğraf YAPIŞTIRMAYINIZ!)

2- Bir adet vesikalık fotoğraf

3- Transkript (En son bitirdiğiniz yarıyıl değerlendirmesini içeren güncel transkript kabul edilecektir.)

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi

5- Yabancı dil belgesi (son iki yıl içinde alınmış KPDS,ÜDS,YDS veya TOEFL-IBT belgesi)

6-Yabancı Dil Belgesi olmayan adayların, Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formunu yine bilgisayar ortamında doldurup renkli çıktısını alarak başvuru belgeleriyle birlikte koordinatörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir

Not 1- Yabancı Dil Yeterlilik düzeyi 50’dir (Toefl iBT için 60 ).  Yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanına sahip öğrencilerin, Programa başvuru yaparken yabancı dil sınavına da başvuru yapmaları gerekmektedir.

Not 2- Başvurulara esas olan anlaşmalar listesi için lütfen “Anlaşmalarımız” başlığımızı ziyaret ediniz. Başvurular başlayana dek(20 Nisan 2015), anlaşmalar listemiz güncellenebilir ve listemize yeni anlaşmalar eklenebilir. Lütfen “Anlaşmalarımız” başlığını sıklıkla takip ediniz.

*Yabancı Dil Sınavına da Başvuracak Öğrencilerimiz İçin;

1-Yabancı Dil Sınavı 28 Nisan 2015 Salı günü İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nda iki oturum halinde gerçekleştirilecektir:

– 1.Oturum:  İngilizce Sınavına girecekler için sınav Saat:10.00’da,

– 2.Oturum: Rusça, Fransızca, Arapça, Farsça ve Çince sınavlarından birine girecekler için sınav Saat:13.00’da yapılacaktır.

2- Yabancı Dil Sınavı’nın tekrarı veya telafisi olmayacaktır.

3- Yabancı dil sınavına girip yine yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanı alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

4- Yabancı Dil Sınav Sonuçları Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı’nın web sitesinden duyurulacaktır.

*Tüm Öğrencilerimiz ve Öğretim Üyelerimiz İçin;

Yükseköğretim Kurulu’nun 2015-2016 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı uygulamasına ilişkin 25.02.2015 tarihli Yürütme Kurulu Kararlarına ilişkin aşağıdaki metni lütfen okuyunuz.

2015-2016 eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere gelen öğrenci ve öğretim elemanlarının Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olmamalarına, ayrıca gidecek öğrencilerin kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olmamalarına karar verilmiştir. İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

– Yükseköğretim Kurumlarının 2015-2016 eğitim öğretim yılından geçerli olmak üzere gelen/giden öğretim elemanı ve öğrenci değerlendirmelerinde Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan için toplam en fazla %40 kontenjan tahsis etmelerine karar verilmiştir. İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

– Yemen Cumhuriyeti’nde bulunan yüksek öğretim kurumlarıyla öğrenci ve öğretim elemanı değişim hareketliliğinin ikinci bir Yürütme Kurulu kararına kadar durdurulmasına karar verilmiştir. İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

Türkiye’den Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarına yapılacak ÖĞRETİM ELEMANI HAREKETLİLİĞİNİN, 2015-2016 akademik yılından geçerli olmak üzere, ikinci bir Yürütme Kurulu kararına kadar DURDURULMASINA karar verilmiştir. İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

– Öğretim üyesi değişim süresi en az 2 hafta en çok 3 ay olarak belirlenmiştir. Anlaşmamız olan yurt dışı öğretim kurumlarından üniversitemize gelecek olan öğretim üyelerinin başvuru değerlendirmesi koordinatörlüğümüz tarafından, başvuru aşamasında kendi kurum koordinatörlüklerine teslim edecekleri portfolyo üzerinden yapılacak ve bu kapsamda gelecek öğretim üyelerine yenilenen tablo çerçevesinde ödeme yapılacaktır. İlgili YÖK kararı ve ödeme tablosu için tıklayınız.

-Mevlana Değişim Programı kapsamında Yurt Dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından Türkiye’ye gelecek olan ve Türkiye’den Yurt Dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarına gidecek olan öğrencilere yapılacak olan burs ödemesi hesaplamalarında bir yarıyıl 4 ay olarak belirlenmiştir.İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

– Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Türkiye’ye gelecek öğrencilere 750 TL aylık burs miktarı ödenmesine, Türkiye’den Yurt Dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarına gidecek öğrencilere ise yenilenen ülke ülke burs miktarlarını gösteren tablodaki tutarlar kadar aylık burs miktarı ödenmesine karar verilmiştir. İlgili YÖK kararı için tıklayınız.

30/03/2015